FCBarcelona

FC Barcelona voetbalreis - La Liga & Champions League 

Wie FC Barcelona zegt, denkt al snel aan de absolute grootheden Lionel Messi en Johan Cruijff. Maar in het lange bestaan van de club hebben er meer sterspelers geschitterd in dit topteam, zoals Diego Maradona, Ronaldo Luis Nazário de Lima, Romario en Rivaldo, evenals onze eigen sterren Patrick Kluivert en Ronald Koeman. 

De thuishaven van "Blaugrana" is Camp Nou, het biedt plaats aan maar liefst 99.000 mensen, daarmee is het een van de grootste voetbalstadions ter wereld! Futbol Club Barcelona werd opgericht in 1899. De meest succesvolle periode van de club met de paarsblauwe voetbalkleuren brak aan in 1988 toen Johan Cruijff coach werd en met zijn ‘dream team’ vier landstitels behaalde en als absoluut hoogtepunt de Europacup 1 binnenhaalde in 1992.
De prijzenkast van de club is ook niet mis! Met vijf keer de Champions League en 26 landstitels is Barcelona een van de succesvolste clubs, zowel in Spanje als in heel Europa!

Als je het geluk hebt dat je een wedstrijd van FC Barcelona bij kan wonen, dan zal dit zeker bijdragen aan een onvergetelijke ervaring in het mooie zonnige Barcelona. Olé!
 
Wedstrijden
 
 
10 augustus 2021: Wie herinnert zich deze datum nog? Het kind van de club, Messi vertrok naar Parijs. Voor Barça fans was dit een donkere dag in een moeilijke tijd. Er waren weinig mensen die hadden verwacht dat Messi ooit nog voor een andere club zou uitkomen. Barcelona was Messi en Messi was Barcelona. Gelukkig heeft Barcelona dit afgesloten en hebben ze inmiddels weer een prachtige selectie bij elkaar door nieuwe aanwinsten als Lewandowski, Koundé en Kessie. Deze transfers samen met de indrukwekkende talenten Ansu Fati, Pedri en Gavi is een recept voor succes.