Real Madrid

Real Madrid Club de Fútbol heeft een erg indrukwekkende prijzenkast. Met maar liefst 35 keer de Primera División, 19 keer de Copa del Rey, 2 keer de UEFA Cup en 14 keer de Champions League in de prijzenkast is de club een indrukwekkende recordhouder. Tal van voetbalsterren hebben voor de club gespeeld, waaronder Luís Figo, Zinédine Zidane, David Beckham en natuurlijk Cristiano Ronaldo. Nederlandse spelers waren er ook, en zeker niet de minste, onder andere Ruud van Nistelrooy,  Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Clarence Seedorf kwamen uit voor de ploeg uit Madrid.

De Koninklijke werden opgericht in 1902 en spelen haar wedstrijden in het Estadio Santiago Bernabéu, het stadion dat plaats biedt aan 80.044 mensen. Real Madrid speelt thuis voor altijd in het magistrale maagdelijk wit.
De grootste rivaal vormt – en dat zal niemand verbazen -  FC Barcelona!
 
Wedstrijden
 
 
jun012024
Dortmund vs Real Madrid
Dortmund - Real Madrid
Champions League
 21:00 - London
Vanaf€ 3927,35
In 2009 speelde er maar liefst 6 Nederlanders bij Real Madrid. Klaas-Jan Huntelaar, Ruud Van Nistelrooy, Rosyon Drenthe, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben stonden dat jaar allemaal onder contract bij 'De koninklijke'. Na onder andere de komst van Cristiano Ronaldo en Kaka was eigenaar Florentino Perez de Nederlanders liever kwijt dan rijk, waardoor er in 2011 geen een Nederlander meer over was. Royston Drenthe is na zijn vertrek in 2011 dan ook de laatste Nederlander die bij 'De Koninklijke' onder contract heeft gestaan.