Bayern München

Wie aan München denkt,  associëert dit met bier, Beieren en FC Bayern München.

FC Bayern München, de succesvolste voetbalclub van Duitsland, is opgericht in 1900 en behoort tot de absolute Europese en wereldtop. De  prestaties van de in rood witte tenues geklede spelers maken indruk: zo hebben ze alle drie de UEFA-hoofdcompetities gewonnen, twee maal de wereldbeker en 32 keer het Duitse landskampioenschap!  Hen thuishonk is de Allianz Arena dat plaats biedt aan 75.024 toeschouwers. Onvergetelijk is natuurlijk Franz Beckenbauer, maar ook Sepp Maier, Bastian Schweinsteiger en onze eigen Nederlandse Arjen Robben hebben veel mooi spel laten zien.

Ga je een wedstrijd bezoeken tussen 15 september en begin oktober ? De Oktoberfesten van München is het grootste volksfeest ter wereld, Hartstikke leuk om te combineren met jouw voetbalreis.

 
Wedstrijden
 
 
apr202024
Union Berlin vs Bayern München
Union Berlin - Bayern München
Bundesliga
16:00 - Berlin
Vanaf€ 871,33
apr272024
Bayern München vs Eintracht Frankfurt
Bayern München - Eintracht Frankfurt
Bundesliga
16:00 - München
Vanaf€ 838,53
mei112024
Bayern München vs VFL Wolfsburg
Bayern München - VFL Wolfsburg
Bundesliga
16:00 - München
Vanaf€ 785,55
In 2012/2013 won Bayern München de finale van de Champions League tegen landsgenoot Borussia Dortmund in het Wembley Stadion met 1-2, na een winnende goal van Arjen Robben. De Nederlander kon op deze manier snel de teleurstelling van het seizoen ervoor van zich afschuiven, nadat hij een fatale penalty miste tegen Chelsea in de verlenging van de Champions League finale van 2012. Waarna Chelsea na een penaltyreeks in München er met de 'cup met de grote oren' vandoor ging. Arjen Robben kon hierdoor nog maar eens één prijs aan zijn prijzenkast toevoegen en werd ook nog is uitverkozen als 'Man of the Match'. 

Dit jaar staan Nederlanders Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch onder contract bij 'Der Rekordmeister', zij zouden ongetwijfeld hen prijzenkast net zo willen aanvullen zoals Arjen Robben dit deed.