Internazionale

Internazionale is een voetbalclub uit de stad van de mode, Milaan. De club kent haar ontstaan in 1908, zij is opgericht door een groep mensen die het niet eens waren met het beleid en de regels van de andere club uit deze stad, AC Milan. Deze aartsrivalen, beide uitkomend in het indrukwekkende Stadio Giuseppe Meazza, beter bekend als San Siro, zijn beide 19 keer gekroond tot kampioen van Italië.

Na een aantal moeilijke jaren lijkt het dat "I Nerazzurri" weer helemaal bij de top van het land hoort, als bewijs kan de club het kampioenschap van 2020/2021 tonen.

Door de jaren heen hebben er veel Nederlanders bij Inter gespeeld, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Dennis Bergkamp en Wesley Sneijder zijn allemaal in het zwartblauw uitgekomen. Op dit moment horen er twee Nederlanders bij de selectie, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij.
Wedstrijden
 
 
apr212024
AC Milan vs Internazionale
AC Milan - Internazionale
Serie A
16:00 - Milan
Vanaf€ 680,50
apr282024
Internazionale vs Torino FC
Internazionale - Torino FC
Serie A
02:00 - Milan
Vanaf€ 599,83
mei192024
Internazionale vs SS Lazio
Internazionale - SS Lazio
Serie A
02:00 - Milan
Vanaf€ 531,35
Fans van "I Nerazzurri" hebben de bijzondere prestatie vand de club in het seizoen 2009/2010 nog vers op het netvlies staan. In dit jaar waren ze de beste van Italië, wonnen ze de beker door AS Roma te verslaan met 1-0 en werden ze gekroond tot de kampioen van Europa door in de finale van de Champions League met 2-0 te sterk te zijn voor de Bayern München. Hierdoor werd Internazionale de zesde club ooit die de treble won, de treble is het winnen van het landskampioenschap, de nationale beker en de Champions League in hetzelfde seizoen. De andere clubs die dit voor elkaar hebben gekregen zijn Celtic, Ajax, PSV, Manchester United, FC Barcelona. In 2013 kwam er een zevende club bij, Bayern München. De club uit Milaan had destijds verschillende supersterren onder contract staan waaronder Eto'o, Diego Milito, Zanetti en onze eigen Wesley Sneijder.