Liverpool

Bent u al een keer naar een wedstrijd van Liverpool geweest? Dit is een bijzondere en unieke ervaring! Wanneer er door het hele stadion luidkeels "You'll Never Walk Alone" gezongen wordt is het krijgen van kippenvel bijna gegarandeerd.

De voetballers van Liverpool worden ook wel "The Reds" genoemd, als je naar hun rode tenues kijkt dan begrijp je waarom. Gevuld met 54.074 supporters heeft de club al veel wedstrijden gespeeld in het indrukwekkende Anfield. De club werd opgericht in 1892 en heeft in haar 130 jarig bestaan een bijzondere prijzenkast opgebouwd, waaronder het 6 keer winnen van de Champions League, driemaal de Europa League en vier keer de UEFA-Supercup, 19 keer het landskampioenschap en 8 maal de FA Cup. Hiermee is het (één van) de succesvolste club(s) van Engeland!

Echte topspelers hebben zichzelf speler van Liverpool mogen noemen. Namen als Steven Gerrard, Michael Owen en Robbie Fowler hebben bijvoorbeeld het shirt gedragen. Ook bekende oud-eredivisionisten hebben in het Liverpool rood mogen spelen. Dirk Kuijt, Luis Suarez, Wijnaldum, van Dijk en Jari Litmanen zijn hier voorbeelden van.

Krijg je maar geen genoeg van de Beatles en wil je wel mee ‘twist and shout’-en, en tussendoor ook nog genieten van een mooie partij topvoetbal in een bijzondere stad, dan is Liverpool de plaats waar je moet zijn!  

Go Reds!
Wedstrijden
 
 
apr212024
Fulham FC vs Liverpool
Fulham FC - Liverpool
Premier League
 16:30 - London
Vanaf€ 660,65
apr242024
Everton vs Liverpool
Everton - Liverpool
Premier League
 21:00 - Liverpool
Vanaf€ 745,63
apr272024
West Ham United vs Liverpool
West Ham United - Liverpool
Premier League
 12:30 - London
Vanaf€ 613,05
mei042024
Liverpool vs Tottenham Hotspur
Liverpool - Tottenham Hotspur
Premier League
 17:30 - Liverpool
Vanaf€ 1735,10
mei192024
Liverpool vs Wolverhampton Wanderers FC
Liverpool - Wolverhampton Wanderers FC
Premier League
17:00 - Liverpool
Vanaf€ 3447,63
Wie kan zich de datum 25 mei 2005 nog herinneren? Op deze dag werd misschien wel de meest spectaculaire finale ooit gespeeld. In Istanbul stonden AC Milan en Liverpool FC tegenover elkaar voor de cup met de grote oren. In de rust leek de wedstrijd al gespeeld toen AC Milan met 3-0 leidde. In de 54e minuut maakte het kind van de club, Steven Gerrard, de 3-1. 6 minuten later stond het via Šmicer en Alonso weer 3-3! In 6 minuten tijd een 3-0 achterstand rechtdraaien! The Reds gingen uiteindelijk na strafschoppen met de Champions League terug naar Engeland!

Wist je dat Liverpool niet de eerste club is die Anfield zijn thuis mag noemen?
Eerder speelde aartsrivaal Everton op Anfield! Door een conflict over de huur besloot Everton te verhuizen en bouwde een ander stadion namelijk Goodison Park op een steenworp afstand. De eigenaar van Anfield, John Houlding, liet het er niet bij zitten en richtte een nieuw team op, Liverpool FC.

Helaas hebben The Reds niet alleen glorytijden gekend, maar diep tragische momenten waren er ook: het Heizeldrama in 1985 (39 doden tijdens rellen tussen supporters van Liverpool en Juventus) en de ramp op Hillsborough in 1989, waarbij 97 Liverpoolfans omkwamen tijdens een paniekuitbraak. Nog steeds worden ze beschouwd als de twee grootste rampen uit de voetbalgeschiedenis.