Arsenal

Wereldstad Londen is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. De stad ligt op een klein uurtje vliegen vanaf Nederland en behoort al jarenlang tot een van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip.

Arsenal is een van de vele voetbalclubs in Londen, en beschikt over een rijke historie. 
De thuisbasis van The Gunners is het Emirates Stadium, een prachtig stadion met een capaciteit van maarliefst 60.000 zitplaatsen.

Veel topspelers zoals Thierry Henry, Pirès, Vieira, Cesc Fàbregas, Mesut Özil en de Nederlanders van Bronckhorst, van Persie en Dennis Bergkamp hebben het rode shirt van Arsenal mogen dragen.

De ploeg onder leiding van Mikel Arteta heeft in de afgelopen transferperiode het team ook goed weten te versterken met onder andere de Braziliaanse spits Gabriel Jesus. Mede dankzij deze goalgetter en talenten zoals Bukayo Saka en Gabriel Martinelli zijn ze dan ook goed aan het seizoen begonnen. De doelstelling van dit jaar is minimaal het behalen van de top 4 zodat zij aankomend seizoen weer uit mogen komen in de Champions League. Ook het winnen van de Europa League zal ongetwijfeld een doelstelling zijn van Arsenal, waar zij onder andere in de poule fase uit komen tegen PSV.
 
Wedstrijden
 
 
apr272024
Tottenham Hotspur vs Arsenal
Tottenham Hotspur - Arsenal
Premier League
 14:00 - London
Vanaf€ 881,80
mei042024
Arsenal vs AFC Bournemouth
Arsenal - AFC Bournemouth
Premier League
 12:30 - London
Vanaf€ 733,85
mei112024
Manchester United vs Arsenal
Manchester United - Arsenal
Premier League
16:00 - Manchester
Vanaf€ 905,75
mei192024
Arsenal vs Everton
Arsenal - Everton
Premier League
17:00 - London
Vanaf€ 1334,18
Eind 1886 werd door arbeiders van wapenfabriek The Royal Arsenal in Woolwich, Zuid-Londen, de voetbalclub Dial Square opgericht. Vrij snel werd de club tot Royal Arsenal hernoemd. In 1893 trad Arsenal toe tot de professionele Football League en werd de naam veranderd in 'Woolwich Arsenal' . De bijnaam 'The Gunners' lag voor de hand, omdat de club zijn origine kent van een wapenfabriek. In 1913 verhuisde de club naar de wijk Highbury in Noord-Londen, waarna de verwijzing naar de zuidelijke wijk Woolwich uit de naam werd verwijderd. 

Arsenal kende in 2004 een ongekend seizoen in de Premier League. Met sterspelers als Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Pirès en Vieira werden ze kampioen, en dat niet alleen, ze werden ongeslagen kampioen. De spelersgroep van dat seizoen kreeg de bijnaam "The Invincibles". Het is de tweede keer ooit dat de kampioen van Engeland ongeslagen was, de andere keer was Preston North End in 1889.