Rode ster Belgrado

In 1945 werd de voetbalclub Rode Ster Belgrado opgericht. Belgrado is de hoofdstad van Servië, maar toentertijd behoorde het land tot Joegoslavië. De club heeft sinds zijn oprichting vele successen gekend, waaronder het 19 maal winnen van het Joegoslavische landskampioenschap, vijf maal het Servische-Montenegrijns landskampioenschap en zeven keer het Servische landkampioenschap. Ook op Europees niveau heeft de club diverse keren meegestreden in de competities, waarbij in het seizoen 1990/1991 (net voor de oorlog in Joegoslavië) de Europacup 1 werd gewonnen. Rode Ster Belgrado is erg populair in Servië: zo'n 50% van de bevolking beschouwt zichzelf als supporter. Grote rivaal is FK Partizan, eveneens uit Belgrado; een derby tussen deze twee clubs vormt een hoogtepunt in de stad! De spelers van Rode Ster Belgrado voetballen thuis in de clubkleuren rood en wit in hun Rode Ster-stadion, dat plaats biedt aan 55.538 toeschouwers. Bekende oud-spelers zijn Nemanja Vidic, Robert Prosinecki en John Ruiz.

De derby tegen Partizan Belgrado, is ieder jaar een van de meest indrukwekkendste wedstrijden van het seizoen waar werkelijk alles in zit, passie, strijd, sensatie, vuurwerkshows en nog veel meer!
Wedstrijden
 
 
Rondom het veld gaat het er bij Rode Ster Belgrado altijd heet aan toe, de fanatieke aanang van beide ploegen halen alles uit de kast om er een waar spektakel van te maken! Je zult hier de meeste gekke pyro shows, tifo's, spandoeken en nog veel meer bijzondere dingen tegen komen.